Placenta Print

De placenta, een prachtig en tijdelijk orgaan in de buik van de moeder, gekoppeld aan jullie kindje. Dit orgaan is een fascinered onderdeel van het leven voor zowel moeder als kindje, maar helaas belandt de placenta te vaak in de prullenbak terwijl er andere mooie dingen mee gedaan kan worden.

Er is ontzettend veel te vertellen over de placenta maar hier wil ik graag een klein deel meegeven. Wist je dat de placenta gemaakt is van dezelfde cellen waar jullie kindje vanuit is ontstaan? Dat je kan zeggen dat de placenta praktisch het zusje of broertje is van jullie kindje? De zwangerschap begint 7 dagen na de bevruchting, wanneer de bevruchte eicel zich in de baarmoeder nestelt. Dat proces noemt men de innesteling. In die fase gebeurt de celdeling waarbij het embryo en de placenta worden gevormd.

Ook staat de placenta letterlijk voor ‘’het leven’’, voor de boom des levens, ‘’The Tree of Life’’. Zonder de placenta kan het kindje niet leven en zorgt de placenta voor ontzettend veel processen voor bij het kindje.

Een mooie geboorte herinnering aan de placenta is om er onder andere een print van te maken, zo kan je ook zien dat de placenta echt op; ‘’The Tree of Life’’ lijkt. Ook is het zo mooi om te zien hoe iedere placenta anders is, een blauwdruk van het eigen leven.

 

Placenta Print door Samantha van Praag

Placenta print
€ 99,- incl. btw  

Een levensechte afdruk van de placenta. Ik gebruik goede kwaliteit waterverf en de kleuren gaan in overleg met jou. De afdruk is op A3 formaat. Het gebruikte papier is van hoge kwaliteit, oogt heel natuurlijk door de prachtige licht bruine kleur, is zuur-vrij en vochtabsorberend. Als de afdruk gedroogd is, ga ik er nog overheen met wat gif-vrije vernis zodat de kleuren zolang mogelijk mooi blijven. De vernis heeft een UV-bescherming, zodat de print niet vervaagd wordt door natuurlijk zonlicht.

Wanneer je een placenta print wil laten maken, weet je dit uiteraard al voor de bevalling. Graag hoor ik uiterlijk twee weken voor de uitgerekende datum of je een print wil laten maken. Hiervoor hebben wij persoonlijk contact zodat ik iets meer te weten kan komen voor de wensen rondom de placenta. Deze informatie heb ik nodig voor het ophalen van de placenta. Misschien wensen jullie een halve of hele lotus bevalling of om de placenta na de geboorte door te laten knippen. Ook vraag ik een aanbetaling voor het maken van de placenta print.

Wil je de aderen van jouw print laten accentueren met goud of zilver? Dan decoreer ik de print met prachtig en hoog kwalitatief verf. Daarvoor reken ik €15,00 extra.

Binnen een straal van 3 km zijn er geen ophaal/bezorgkosten. Buiten een straal van 3 km komen er extra kosten bij, per km 0,75 eurocent. 

 

 

Contact

Heb je vragen of wil je de mogelijkheden bespreken? Geef dan via onderstaand contactformulier je gegevens door en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!