Recensies

“Ik vond de lessen een heerlijke combinatie van een moment voor jezelf tijdens de zwangerschap enerzijds, en voorbereiding op de bevalling anderzijds. Samantha weet tijdens de lessen echt een fijne veilige plek vol openheid te creëren, waar ik graag naar toe ging. Bij mijn vorige zwangerschap kon ik door corona geen fysieke cursus volgen, wat mij tijdens de bevalling wel heeft dwars gezeten. Door Samantha’s rustige en duidelijke uitleg van de ademhalingstechnieken en oefeningen, en door dit elke week te kunnen herhalen, voel ik me nu veel beter voorbereid en zie ik mijn bevalling echt met vertrouwen tegemoet

Tara, groepslessen
Maart 2023

“Zoek je een bevalcoach die jou kan begeleiden op een holistische manier, dan is Samantha jouw vrouw. Samantha heeft ons van informatie voorzien en oefeningen gegeven over alle mogelijke manieren van bevallen. Hierdoor heb ik zelf een goede keuze kunnen maken wat bij mij paste. Met vertrouwen in mijn eigen kunnen ging ik naar het ziekenhuis om te bevallen

Julia & Maurice, privécursus
November 2022

Voorafgaand vonden wij het best een spannende keuze. Willen wij wel of niet een geboortecoach bij dit intieme moment?
Samantha nodigde ons uit voor een gesprek, waarin ze ons kon toelichten wat zij voor ons zou kunnen betekenen, op deze speciale dag.
Tijdens dit gesprek konden we alles bespreekbaar maken en voelden wij ons erg op ons gemak. We besloten Samantha te vragen om onze geboortecoach te zijn.
Voor de geboorte zijn wij nog een paar keer samengekomen, om onze wensen te bespreken.
Mijn zoontje lag in een stuitligging, waardoor ik voor wat keuzes kwam te staan. Deze keuzes kon ik met Samantha bespreken.
Ze informeerde waar nodig en vertrouwde op mijn intuïtie.
We kijken met bewondering terug op de aanwezigheid van Samantha.
Samantha zorgt voor kalmte, vertrouwen maar ook zeker voor plezier tijdens het geboorteproces.
Gedurende de hele dag, voelde Sander en ik de ruimte, om te doen wat op dat moment goed voelde en waarbij Samantha dienend was aan onze behoefte.
Wanneer ik mentaal wat steun kon gebruiken, herinnerde Samantha mij liefdevol aan mijn wensen, stelde mij gerust en sprak mij moed in. Hiernaast heeft ze prachtige foto’s gemaakt, waardoor we deze waardevolle dag kunnen herbeleven. Op 10/08/2022 is ons zoontje geboren in een natuurlijke stuitbevalling.
Samantha heeft een groot aandeel gehad, in het met vertrouwen tegemoet gaan, van deze niet alledaagse geboorte. Ik ben haar hier ontzettend dankbaar voor.

Jamie & Sander, begeleiding bij bevalling
Augustus 2022

”Samantha is een zeer toegewijde geboortecoach, die mij als zwangere vrouw erg in mijn kracht heeft laten staan.
Ze bracht mij door middel van haar cursus een stuk bewustzijn over mijn lichaam en over het geboorteproces. Hiernaast leerde ik ademhalingstechnieken, die voor mij een anker werden in elke fase tijdens de geboorte. Samantha gebruikt mooie benamingen zoals golven in plaats van weeën, welke visueel goed voor mij werkte. De cursus heeft mij vertrouwen gegeven, waardoor ik tijdens de geboorte mij kon overgeven aan het moment. Ik kijk hierdoor terug op een hele mooie geboorte van mijn zoontje, Iggy!”

Jamie, groepslessen
Juni 2022 

”Rond mijn 20 weken zwangerschap heb ik samen met mijn partner aan de privé cursus ‘Ontspannen en vol vertrouwen bevallen’ deelgenomen. Het waren 3 onwijs leerzame lessen. Gezien dit ons eerste kindje is, is alles nieuw voor ons en wisten we nog vrijwel niets. Samantha heeft ons op een hele fijne manier geïnspireerd en meegenomen in alles wat er op je af kan komen. Op basis van onze wensen heeft ze ons tips en adviezen gegeven waarmee wij ons kunnen voorbereiden tijdens de zwangerschap en naar de bevalling toe. We hebben leren ademen op een manier die wij fijn vinden voor en tijdens het krijgen van weeën en met partneroefeningen technieken meegekregen om deze op te vangen. Wij kozen ook voor de dru-yoga oefeningen, dit deden we bij iedere start van een cursusdag, een mooi begin van de les. Aan het eind van elke cursusdag, sloot Samantha af met een heerlijke begeleide ontspanningsoefening. Wij zijn onwijs blij dat we deze cursus hebben gedaan. Het heeft ons echt meer gerust gesteld in het vertrouwen hebben in je eigen lichaam en kracht en voorbereid om naar het bevallings moment toe te leven.”

Serena & Daniel, privécursus,
Januari 2022 

“Deze zwangerschapscursus heeft me goed gedaan! Het heeft mij in 3 woorden ontspannen, empowered en verrijkt.
Ontspannen, Samantha weet een persoonlijke, ontspannen sfeer te creëren met bewegingen waarvan je zowel lichamelijk als mentaal ontspant en los komt. Een rustmoment in de hectiek van alledag.
Empowered, door de bemoedigende èn onderbouwde woorden dat bevallen in onze natuur zit en je dit gewoon kunt.
Ik kreeg meer vertrouwen in de kracht van mijn eigen lichaam.
Verrijkt, de cursus heeft me verrijkt met informatie over hoe je een natuurlijke bevalling kunt stimuleren, fijne bevalhoudingen en de zeggenschap die je hebt als vrouw tijdens het hele proces. Of het nu om een thuisbevalling of een bevalling in het ziekenhuis zou gaan; ik wist nu beter dat ik zelf ook wat te zeggen had.
Inmiddels heb ik er een prachtige zoon bij en kijk ik heel goed terug op de bevalling. Dank je wel Samantha!”

Hanneke, privécursus,
Juli 2021 

 

”Ik raakte zwanger in maart 2020 en wou heel graag een zwangerschapscursus volgen. Vrij snel had ik iets gevonden maar was daar helemaal niet tevreden mee, dus besloot daarmee te stoppen. Wel had ik nog wat hypnobirthing technieken meegekregen en twee maanden voor mijn uitgerekende datum kwam ik Samantha tegen. We kenden elkaar al langer en woonden bij elkaar in de buurt maar we hadden elkaar lang niet gezien. Ik vertelde haar dat ik vrij angstig was voor de bevalling, voornamelijk voor de pijn. Ze gaf mij wat adviezen hoe te ademen, ze merkte vrij snel dat je dit niet even op straat kan uitleggen en zo doende spraken wij af en leerde ze mij speciale ademhalingstechnieken en bevalhoudingen, om de bevalling soepeler en makkelijker te laten verlopen. Door omstandigheden bood ik Samantha de mogelijkheid om bij een deel van de bevalling aanwezig te zijn.
Deze steun was geweldig en kon ik goed gebruiken. Het voelde heel fijn om iemand naast me te hebben die meer kennis had dan ikzelf, dat creëerde een bepaalde veiligheid en zekerheid. Ze gaf gehoor aan mijn gevoelens en wensen, ik voelde me heel erg gesteund door haar. Bedankt Samantha, voor jouw tijd, kennis en je pure energie.”

Valeria, begeleiding bij bevalling
December 2020